În timpul vieții toată lumea, chiar și o persoană cu un psihic foarte stabil, are nevoie de ajutorul unui psihiatru. Cu cât nivelul nervos al unei persoane este mai ridicat, cu atât poate fi mai fragil. Nemulțumirea pe termen lung, se dovedește uneori a fi nu mai puțin distructivă decât stresul acut, dezamăgire și boală.
Temerile și complexele copilăriei pe termen scurt la adulții puternici, pot provoca probleme serioase, chiar și atunci când pare că totul a fost uitat de mult. Dar oamenii nu apelează întotdeauna la un cabinet psihiatrie in Bucuresti pentru a primi ajutor.
Un psihiatru în anii săi de practică psihiatrică, foarte rar a văzut un pacient care a cerut ajutor în timp util pentru a se vindeca mult mai rapid. De obicei, la cabinetul psihiatrului, ajunge o persoană care suferă, căutând de mulți ani și negăsind ajutorul necesar.
Oamenii trec de la un terapeut la altul, de la terapeut la neuropatolog, de la specialist la specialist, sunt examinați în mod repetat, sunt diagnosticați sau nu găsesc nimic, dar în toate cazurile suferă, își pierd speranța de a fi sănătoși, pentru că nimeni nu-i poate ajuta.
De ce nu merg oamenii la psihiatru?
Primul motiv este cuvântul psihiatru. Oamenii se sperie, pentru că psihiatria este asociată în opinia larg răspândită cu nebunia. Pentru a nu ajunge la nebunie, trebuie să contactezi un psihiatru, nu numai în cazuri extreme. Atunci când o persoană este foarte grav bolnavă – nu doarme deloc, plânge tot timpul, nu se controlează, adică bolnav mintal în esență.
A apela la timp la un cabinet psihiatru în București, înseamnă că te poți vindeca mult mai rapid și nu ca atunci când ai ajuns la extrema unei tulburări mintale. Dacă această iluzie nu ar exista, multe probleme ar fi eliminate chiar de la începutul apariției lor, și nu atunci când o persoană disperată, după luni, și uneori ani, decide în cele din urmă să treacă de acest obstacol și să meargă la un psihiatru.
Apelează la un cabinet psihiatru în timp util
Al doilea motiv este analfabetismul medical. Psihiatria nu înseamnă psihoterapie. Psihiatria se predă în școlile de medicină. În anii de studiu, într-un scurt curs de psihiatrie, psihoterapia este prezentată viitorilor medici cu o mențiune și mai succintă.
Prin urmare, chiar și medicii foarte experimentați și împovărați de multe rânduri, negăsind semne ale bolii lor, nu recomandă unei persoane să apeleze la un psihoterapeut, ci pur și simplu îi recomandă să meargă mai departe, adică la un cabinet psihiatru în București. În conștiința larg răspândită a majorității medicilor, precum și a majorității populației, psihoterapia este știința „nimicului” sau este percepută ca un mijloc de consolare a conversațiilor cu oameni nervoși, anxioși, plângând.
Aproape toată lumea recunoaște că „toate bolile psihiatrice provin de la nervi”. Acesta este un fapt real, deoarece, impactul mental afectează fiziologia. Dacă ai nevoie de un psihiatru, apelează la cabinetul de psihiatrie Mihaela Dumitru din București.