Bateriile de mașină se pot descărca din cauza vremii, a duratei de funcționare sau pur și simplu dacă uiți farurile automobilului aprinse. Redresorul are tocmai rolul de a reîncărca bateria pentru a putea folosi în continuare mașina.
Datorită faptului că acum toată lumea are un telefon mobil, nu mai e așa greu să chemi o platformă dacă ai probleme cu bateria. Chiar și așa, nimeni nu își dorește să îi moară bateria și să aștepți platforma poate fi o experiență frustrantă atât din perspectiva pierderii timpului cât și din cea a costurilor foarte mari ce le implică – cine are timp de așa ceva?
Vestea bună este că poți scăpa de aceste neplăceri foarte simplu: un redresor auto îți poate păstra mașina în perfectă stare de funcționare fără să plătești o platformă sau să aștepți cine știe cât la mila vreunui străin care să te ajute.
Un redresor auto este mai ușor decât crezi și foarte simplu de folosit – nu trebuie să te chinui să tragi cabluri greoaie de la o mașina la alta.
Mai mult însă, potrivit lui Mike Arman, cunoscutul autor al best seller-ului ‘Motorcycle Electrics Without Pain’, de multe ori “folosirea cablurilor de pornire are un efect negativ asupra bateriilor pentru că puterea pe care acestea o introduc în sistem este mult prea mare”. Arman este un expert în electronice, profesor, a construit sisteme de injectie a combustibilului precum și nenumărate sisteme electrice pentru mașini, motociclete sau avioane.
“O alegere mult mai bună pentru durata de viață a bateriei este să folosești un redresor baterie auto și să ai răbdare pentru ca procesul de încarcare de baterie auto să se desfășoare normal.
Daca e necesar să repeți de mai multe ori încărcarea cu ajutorul cablurilor de pornire înseamnă că ai putea avea probleme cu sistemul de încărcare sau cu bateria și trebuie să ajungi la un service.”
Așadar în alegerea unui redresor fii atent la câteva specificații care țin de bateriile de mașini pentru care îl luați, felul de încarcare de care aveți nevoie și de opiniile specialiștilor din domeniu înainte de a cumpăra.
Citește mai departe pentru a întelege mai multe despre felul în care funcționează redresoarele precum și pentru a descoperi câteva dintre modelele disponibile pe piață.
Ce diferențe există între modelele de redresoare analogice și cele digitale?
Cand vine vorba despre alegerea unui redresor auto digital pentru acumulatorul autoturismului, marca acestuia din urmă nu joacă un rol important de obicei.
Majoritatea mașinilor, a motocicletelor, SUV-urilor, a camioanelor dar și a altor vehicule motorizate folosesc acumulator pe bază de plumb sau de acid – producția lor e ieftină și tin destul de bine. În acest fel, un redresor 12v care poate încarca bateria unui SUV poate face același lucru și pentru o motocicletă spre exemplu.
Un model bun este redresorul auto profesional Absaar 12v care funcționează optim pentru mai multe tipuri de baterii și include și protecție la supraîncarcare prin oprirea automată în momentul în care bateria este plină. În plus, oferă posibilitatea de a preveni descărcarea bateriei mașinii în perioadele de inactivitate, compensând astfel descărcarea specifică bateriilor plumb-acid.
Îl gasești pe rollfast.ro la un preț convenabil. Popularitatea acestui model se datorează eficienței dovedite prin modul de încarcare susținut, fără a pune astfel în pericol durata de viață a bateriei, este ușor de conectat/deconectat, nu face scurt-circuit, are verificare automată de conexiune și a performat optim atât în condiții de temperaturi reci cât și calde.
Dacă în loc de un redresor cu afișaj analog îți dorești unul cu afișaj digital, tot Absaar îți propune un redresor încarcare baterii cu funcție de pornire, recomandat pentru toate tipurile de baterii de 6V și 12V, plumb-acid, AGM și gel. Acest model este complet automat, adecvat pentru motoare pe benzină cu o capacitate de până la 3000 ccm și pentru motoare diesel cu o capacitate de până la 2000 ccm.