Înainte de a instala o mașină de gheață, trebuie să te asiguri că restaurantul tău poate găzdui modelul ales.
În plus, mașinile de gheață rapide au nevoi specifice de electricitate, apă, drenaj și spațiu.
Aparatele de fabricat gheață pentru localul tău: 4 nevoi generale de instalare:
Drenajul
Cele mai multe bucătării comerciale au o scurgere de podea care poate fi folosită pentru a îndepărta excesul de apă din aparatul de gheață din restaurant sau bar. Alte aparate profesionale de produs gheață, precum ar fi modelele de mașini de gheață de blat (tejghea), pot necesita configurații alternative de drenaj.
Indiferent de modelul pe care îl alegi, va trebui să asiguri un anume spațiu pentru a instala mașina de gheață.
Tipul de curent electric necesar
Mașinile de gheață pentru restaurante funcționează în general pe două tensiuni diferite, în funcție de cantitatea produsă. Dacă nu ai o priză recomandată de producător, cheamă un electrician pentru a monta una.
Apa
Pentru a-ți menține rata de producție de gheață și pentru a fabrica niște cuburi de gheață solide, de calitate, vei avea nevoie de multă apă. Mașinile comerciale de gheață necesită, în general, între 10 – 20 litri pe minut, ori chiar mai mult, în funcție de model. Dacă conducta nu oferă cantitatea necesară, este posibil să ai nevoie de un instalator pentru a-ți optimiza sistemul de alimentare cu apă.
Spaţiu de amplasare suficient și sigur
Mașinile de gheață răcite cu aer au nevoie de suficient spațiu pentru a elibera căldură în mediu unde să se poată disipa. Multe mașini de gheață funcționează cel mai bine la temperaturi ridicate. Dacă această căldură nu poate ieși din mașină, va intra din nou în aparatul de gheață și va reduce rata de producție de gheață. Atunci când mașinile de gheață rămân în condiții de căldură ridicată, se defectează rapid și necesită reparații costisitoare. Trebuie să asiguri un spațiu de minim un metru pe toate părțile mașinii de gheață, inclusiv spre tavan.
Care sunt factorii care afectează producția unei mașini de gheață într-un restaurant sau bar?
Există câțiva factori de mediu comuni în baruri și restaurante care pot afecta rata de producție a mașinii de gheață. Acești factori pot suprasolicita utilajul frigorific, ceea ce va duce în cele din urmă la reparații costisitoare dacă nu sunt verificate.
Iată care sunt factorii la care ar trebui să ții cont:
- Temperatura aerului
O bucătărie fierbinte este unul dintre cele mai proaste locuri de amplasat o mașină profesională de gheață răcită cu aer. În mod ideal, mașinile de gheață răcite cu aer funcționează cel mai bine atunci când temperatura aerului din jur este de aproximativ 21 de grade Celsius, lucru greu de obținut într-o bucătărie aglomerată! Pe măsură ce temperatura crește, mașina de gheață trebuie să lucreze mai mult pentru a îngheța un lot de gheață. Instalarea mașinii de gheață într-o încăpere cu o temperatură controlată, departe de aparatele de gătit, este cea mai bună modalitate de a lupta împotriva temperaturilor ridicate ale aerului ambiant.
- Ventilația bună
Iată un alt must-have pentru mașinile de gheață răcite cu aer. Chiar dacă în multe restaurante spațiul este limitat, mașina de gheață nu este cel mai bun loc pentru a depozita cutiile. Recipientele pentru alimente pot bloca orificiile de ventilație și pot recircula aerul. Când instalezi o mașină de gheață răcită cu aer într-un mediu cu ventilație scăzută, aerul cald pe care îl produce unitatea nu are unde să se disipeze. În cele din urmă, acel aer va reintra în mașina de gheață, provocând supraîncălzirea unității.
- Temperatura apei
Pur și simplu, apa fierbinte are nevoie de mai mult timp să înghețe decât apa rece, ceea ce va suprasolicita mașina de gheață și va face ca mașina să producă gheață mai lent. În mod ideal, temperatura apei folosite ar trebui să rămână în jur de 10 de grade Celsius.
- Calitatea apei utilizate
Apa adăpostește tot felul de contaminanți care deși sunt relativ nepericuloși pentru consumul uman, pot dăuna mașinii de gheață. Apa cu un conținut ridicat de minerale (apă dură) conduce rapid la depuneri, mai exact la o substanță asemănătoare rocii dure care poate bloca filtrele de apă și poate defecta componentele vitale ale mașinii de gheață.
- Gradul de igienă al mașinii de fabricat gheață
O mașină de gheață murdară este mai puțin eficientă decât una curată. Când anumite componente sunt acoperite de murdărie, mașina de gheață trebuie să lucreze mai mult pentru a produce un lot de gheață. Acest lucru va face ca mașina de gheață din restaurant să se uzeze mai repede și va duce la reparații costisitoare. Așadar, mare atenție la cum este întreținut respectivul utilaj frigorific.
Intră pe tcromania.com pentru a comanda mașina de fabricat gheață potrivită pentru afacerea ta chiar acum!