În calitate de proprietar de mașină, atunci când mergi la service regulat și la controale, rareori acorzi atenție parbrizului, ștergătoarelor și geamurilor. Este destul de surprinzător să vedem numărul de persoane care ignoră întreținerea și îngrijirea parbrizului atunci când acesta este o parte importantă a experienței de condus și a siguranței.
De cele mai multe ori, poți face cu ușurință un proces de curățare DIY, care să mențină parbrizul la fel de curat și strălucitor ca al unei mașini noi.
Un parbriz ciobit, crăpat sau murdar duce la aceeași problemă: lipsa de vizibilitate. Acumularea de murdărie și praf obstrucționează vederea, în timp ce un parbriz ciobit sau crăpat poate fi un pericol potențial în cazul oricărei lovituri sau accident.
Cum se curăță parbrizul mașinii?
Curățarea parbrizului mașinii are două etape – spălare și lustruire. Fiecare este importantă pentru a menține sticla cât mai curată posibil.
Pentru a spăla parbrizul mașinii, stropește geamul cu apă și apoi folosește o perie moale sau o cârpă din microfibră pentru a-l curăța. Dacă este foarte murdar, poți folosi și apă fierbinte cu șampon de mașină, pentru a răzui orice petă încăpățânată. Odată ce sticla este complet uscată, poți continua cu procesul de lustruire.
Cele mai citite articole
Lustruirea parbrizului este, de asemenea, un proces ușor pe care îl poți face în garaj, în curte sau în fața blocului. Asigură-te că ai la îndemână o cârpă din microfibră, pentru a avea un proces de curățare fără probleme. Cel mai bun și eficient mod de a face acest lucru este să folosești un produs special conceput pentru curățarea sticlei, pe bază de alcool.
- Pasul 1: Pentru a avea o vedere fără obstacole și acces la parbriz, ridică lamelele ștergătoarelor de pe sticlă.
- Pasul 2: Pulverizează soluția de curățare a sticlei în fiecare colț și colț, până când întregul parbriz este acoperit. Poți experimenta și căuta cel mai bun agent de curățare a parbrizului auto care să se potrivească nevoilor tale.
- Pasul 3: Șterge parbrizul cu cârpa din microfibră, prin mișcări verticale.
- Pasul 4: Repetă pasul anterior, dar de data aceasta în cursă orizontală. Asigură-te că ajungi în fiecare colț și în locurile greu accesibile.
- Pasul 5: Acum că parbrizul este gata, te poți ocupa de lamele ștergătoarelor. Asigură-te, în primul rând, că acestea sunt în stare bună și că nu îți vor zgâria parbrizul din cauza uzurii. La nevoie, înlocuiește-le cu un set de stergatoare bosch sau de la alt brand calitativ. Folosește același detergent pentru sticlăși îndepărtează eficient orice reziduuri care s-au adunat pe caneluri.
- Pasul 6: Cu o cârpă curată din microfibră și prin mișcări circulare, curăță geamul fără detergent. Aceasta este atingerea finală pentru a-l face ca nou.
Vei observa creșterea vizibilității și, de asemenea, o experiență îmbunătățită la conducerea mașinii. Diferența dintre un parbriz murdar și unul curat se observă imediat.
Cum se curăță pe interior parbrizul mașinii?
Dacă scopul tău principal este să păstrezi geamul curat și să ai vizibilitate clară, atunci trebuie să acorzi aceeași atenție și interiorului parbrizului mașinii. Una dintre cele mai bune modalități de a curăța interiorul parbrizului unei mașini este să urmezi pașii similari curățării exterioare:
- Pasul 1: Folosește o cârpă pentru curățarea parbrizului și șterge interiorul geamului prin mișcări circulare. Acest lucru va înmuia murdăria și depunerile și îți va asigura o curățare mai eficientă. Asigură-te că nu omiți niciun colț.
- Pasul 2: Repetă același proces ca cel descris în Pasul 1, dar prin mișcări verticale. Asigură-te că folosești partea curată a cârpei.
- Pasul 3: Utilizează o a doua cârpă și aplică o soluție cu alcool pe interiorul parbrizului.
- Pasul 4: Odată ce totul este gata, ia-ți detergentul pentru sticlă și pulverizează-l pe cârpă. Folosește cârpa pentru a curăța sticla, cu mișcări orizontale și verticale.
Ar trebui să poți observa diferența încă de la executarea primilor pași. Cu siguranță, vizibilitatea ta va fi mult mai clară dacă repeți acest proces de câte ori este nevoie, în funcție de modalitatea în care îți folosești autoturismul și de condițiile de mediu și de climă la care acesta este expus.
Foto: Freepik