Echipamentele frigorifice profesionale sunt, fără nicio îndoială, o parte integrantă esențială a afacerii restaurantelor, firmelor de catering și a celor care se înscriu în industria vânzărilor de alimente. Prin urmare, abordarea dotării unor astfel de locații cu unități frigorifice profesionale trebuie să fie serioasă și atentă.
Tu ai deja un aparat de fabricat gheață profesional în unitatea ta?
Categoria de mașini de gheață este una de tip special. Există business-uri HoReCa unde un astfel de echipament de refrigerare este folosit intensiv pentru a face gheață în mod profesional.
Un astfel de aparat profesional are o eficiență ridicată și calitate înaltă a manoperei. De foarte multe ori, aparatul gastronomic de produs cuburi de gheață este realizat din oțel inoxidabil, care nu numai că oferă un aspect elegant și modern, dar mai ales facilitează curățarea acestuia, lucru extrem de important în cazul unităților de alimentație publică.
Indiferent dacă ai un bar mic sau un restaurant foarte mare, poți alege cu ușurință modelul potrivit de aparat de fabricat gheață. În funcție de model, capacitatea acestuia variază de la 12 – 15 kg până la peste 100 – 150 kg de gheață pe zi.
Dispozitivele mai mici sunt perfecte pentru un mic local, un bufet de hotel, o sală de conferințe sau pentru petreceri mai reduse ca număr de invitați. În cazul restaurantelor mari, sălilor de nunți, hotelurilor sau discotecilor, este necesar ca aparatul de gheață să aibă o capacitate de măcar 25 -30 kg/zi.
Pe lângă performanță, trebuie determinat și tipul de răcire folosit de respectivul echipament. Majoritatea aparatelor de fabricare a cuburilor de gheață se bazează pe o răcire cu apă sau cu aer.
Înainte de a comanda o mașină de fabricat gheață, trebuie să te familiarizezi foarte bine cu principiile de funcționare ale acesteia și cu principalele caracteristici tehnice ale sale, pentru a putea opta spre modelul care ți se potrivește cel mai bine.
Din punct de vedere structural, în linii generale aparatul de gheață este un recipient metalic, de obicei realizat din oțel inoxidabil, cu o sursă de răcire puternică.
Într-un rezervor special încorporat, gheața alimentară se acumulează și se depozitează. Cu ajutorul unui senzor de reglare, pe măsură ce alimentarea cu gheață se epuizează, generatorul își reia funcționarea.
Acesta este modul de funcționare al unui aparat de cuburi pentru a produce gheață în astfel de format pentru băuturi răcoritoare și alcoolice. La modelele care produc gheață alimentară granulată, apa filtrată este înghețată și apoi tăiată cu un element metalic special.
Principalele caracteristici tehnice ale mașinilor de făcut gheață:
- puterea;
- dimensiunile;
- performanța;
- metoda de răcire a condensatorului.
Unul dintre criteriile inițiale de selecție se concretizează și în cantitatea de gheață de care ai nevoie pentru o perioadă bine precizată în unitatea ta. Necesarul poate fi calculat în funcție de numărul de vizitatori, vitrinele cu produse ce necesită să fie ținute la rece și cu ajutorul granulelor sau fulgilor de gheață, porții sau diverse alte considerente specifice afacerii tale.
O selecție largă de aparate profesionale de fabricat gheață poate fi găsită pe site-ul distribuitorului TC Romania Crown Cool. Vei găsi acolo descrieri detaliate pentru fiecare model, inclusiv cantitatea de gheață pe care aparatul de gheață este capabil să o producă într-o unitate de timp dată. Prețul este direct proporțional cu această cantitate, brand și caracteristici tehnice, dar niciodată nu este exagerat. Poți intra chiar acum pe tcromania.com pe pagina de contact și să iei legătura cu un consultant pentru a afla despre mașinile HoReCa de acest tip.
Un criteriu important în alegerea aparatului ideal pentru tine este modul în care se realizează răcirea condensatorului: cu apă sau cu aer.
O astfel de dotare profesională pentru fabricat de gheață ce funcționează cu un sistem de răcire cu apă este adesea mai compact și integrat în bar, pentru a oferi cele mai confortabile condiții de funcționare. Modelele cu sistem de răcire cu aer sunt mai economice în ceea ce privește consumul de resurse și nu necesită conexiune la sistemele de alimentare cu apă, ceea ce face posibilă utilizarea lor chiar și în locațiile stradale.
După ce ai studiat cu atenție caracteristicile individuale ale unui model sau altul, poți alege aparatul de gheață care se potrivește cel mai bine nevoilor specifice business-ului tău.
Intră chiar acum pe tcromania.com pentru detalii și comenzi!