Mașina de turat aluat Easy 600-1000 se găsește acum la preț bun pe tcromania.com. Merită să o achiziționezi, chiar dacă este un produs resigilat, dacă ai o afacere în domeniu. În plus, la TC Romania Crown Cool mai găsești și o mulțime de alte dotări tocmai bune pentru afacerea ta de succes din acest an.
Tipuri de echipamente de turat aluat, alegere
Mașinile de rulat aluat sunt echipamente tehnologice relativ noi care facilitează foarte mult munca angajaților și măresc productivitatea.
Ele sunt utilizate în alimentația publică: cantine, restaurante, cafenele, precum și în firmele care desfășoară activități de panificație.
După dimensiunea aluatului de prelucrat mașinile de turat se clasifică în:
- Mici (rulouri de maxim 20 cm) sunt potrivite pentru cafenelele și restaurantele mici. Se folosesc pentru ravioli, tăiței, produse de patiserie.
- Medii (rulouri cuprinse între 20 – 50 cm lungime). Ele se găsesc în brutării, pizzerii, restaurante și cantine.
- Mari (lungimea ruloului peste 50 cm) sunt recomandate a fi achiziționate pentru marile întreprinderi alimentare.
Mașina de turat aluat poate prelucra orice tip de aluat. Mai mult decât atât, poate prelucra pasta de zahăr și marțipanul. Mașina de turat aluat întinde uniform și rapid aluatul fiind un utilaj necesar în laboratoarele de patiserie si cofetărie.
Producătorii produc o gamă largă de mașini de turat pentru aluat și nu este dificil să găsești o opțiune potrivită pentru producția ta.
Rareori se folosesc mașini simple mecanice (manuale) de turat aluat, la firmele de catering. Prețul lor este mai mic, funcționalitatea este limitată, iar rularea necesită participarea constantă a muncii manuale. Unitățile acționate electric au performanțe ridicate și pot funcționa în modul automat.
Prețul echipamentului de turat aluat depinde și de materialul de fabricație. Cele mai scumpe modele sunt realizate aproape în întregime din oțel inoxidabil, iar rolele sunt realizate cu un strat de teflon. Acest lucru crește performanța și durata de viață a unității.
Contactează specialiștii magazinului online TC Romania Crown Cool pentru a obține o recomandare profesională despre ce mașină de turat pentru aluat este mai bine să cumperi pentru compania ta, ținând cont de gradul de utilizare a acesteia și necesarul de productivitate pe care trebuie să îl aibă.
Avantajele folosirii unei mașini de turat aluat
Mașinile de turat aluat sunt echipamente profesionale de panificație pentru rularea aluatului conform parametrilor specificați inițiali. Cu ajutorul unor role speciale, masa de aluat este modelată în strat. La ieșire, operatorul primește o piesă de prelucrat cu dimensiunile și greutatea cerute.
Utilizarea unei mașini pentru aluat în brutării și cofetării, pizzerii, cantine, snack-baruri, cafenele și restaurante, al căror meniu include diverse produse din făină, permite să se automatizeze etapa de pregătire și modelare a aluatului, economisindu-se timp și costurile cu forța de muncă pentru personal, cresc volumul de produse finite per schimb de lucru.
Mașina de turat aluat este echipată cu role sau benzi transportoare. Principiul de funcționare al mașinii de turat aluat este următorul: datorită mișcării cilindrilor de rulare, aluatul se transformă într-un strat uniform de o anumită grosime. Unele modele sunt echipate cu benzi speciale de tăiere, de exemplu, elemente tăietoare pentru tăiței. Scopul lor principal este prepararea tăițeilor de casă.
Mașinile de turnat pizza sunt echipate cu două role superioare înclinate și o pereche de role inferioare. Principiul de funcționare a mașinii de înfocat de aluat de acest tip este de a trece aluatul cu un offset. Aluatul capătă o formă rotunjită, apoi, manual sau cu ajutorul unui echilibrator, piesa de prelucrat își schimbă poziția și trece prin a doua pereche de rulouri, dobândind forma dorită.
Cele mai solicitate sunt mașinile de turat automat pentru aluat. Operatorul pune aluatul, setează parametrii necesari sau selectează un program salvat anterior, iar tehnicianul întinde aluatul. Un semnal sonor va semnala finalizarea ciclului de lucru.
Mașinile profesionale pentru aluat sunt concepute pentru utilizare intensivă, așa că acordă atenție materialului corpului și componentelor. Toate elementele echipamentelor care intră în contact cu alimentele trebuie să fie din oțel inoxidabil, rezistente la deteriorări mecanice și la coroziune.
Intră pe tcromania.com pentru detalii!