Catina este un arbust foarte des intalnit, deloc pretentios si cu fructe magice pentru organismul uman. Proprietatile sale benefice sunt ideale pentru a combate stresul oxidativ dar si pentru alte afectiuni atat interne, cat si externe. Cu toate acestea, catina nu este foarte populara pentru ca multe persoane nu stiu cum sa o includa in alimentatie. In realitate, este foarte simplu de utilizat si sunt mai multe moduri de a o consuma.
Suc de catina – o aroma fresh pentru fiecare zi
Exista mai multe retete de suc ce poate fi preparat din catina, dar cel mai popular dintre ele este suc de catina cu aronia, acesta fiind cel care combina foarte bine proprietatile a doua fructe foarte importante pentru detoxifierea organismului. Cantitatea uriasa de vitamina C din cele doua fructe, alaturi de aroma lor foarte speciala, fac ca acest suc sa fie cu adevarat savuros si ideal pentru orice sezon si pentru a da energie oricarei zile.
Ceai de catina – perfect pentru raceli
Cele mai citite articole
Ceaiul de catina este perfect pentru raceli datorita cantitatii mari de vitamina C din aceste fructe mici si colorate. Vestea buna este ca aceste fructe pot fi puse in ceai atat in stare cruda cat si uscate, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa se depuna un foarte mare efort pentru a le obtine. De asemenea, pentru ceai se poate folosi inclusiv catina congelata.
Catina in aluaturi si prajituri
Catina poate fi inclusa in orice aluat, la fel ca stafidele si alte fructe confiate. Poate fi utilizata atat cruda cat si in diverse alte forme, in functie de preferinte dar si de disponibilitatea sezoniera. Un astfel de desert se va transforma intr-o doza perfecta de sanatate, datorita proprietatilor catinei.
Catina in smoothie-uri si fresh-uri
In combinatie cu citricele si cu alte fructe, se pot pbtine smoothie-uri si fresh-uri savuroase cu ajutorul catinei. Gustul acrisor al catinei poate fi imblanzit de aroma fructelor dulci astfel incat sa rezulte o bautura delicioasa. De asemenea, se pot utiliza si mirodenii sau condimente pentru arome mai speciale.