În orice bucătărie profesională există mai multe echipamente pentru prepararea hranei sau a preparatelor ce urmează să fie prezentate şi oferite clienţilor, printre care şi cuptoare de patiserie profesionale. Un cuptor de patiserie se va dovedi un ajutor de mare nădejde în afacerile de acest gen în care se produc diferite produse de patiserie, precum covrigi, merdenele, prăjituri şi alte preparate deosebite.
Cuptoarele de patiserie vin în sprijinul restaurantelor, hotelurilor, fast-food-urilor, patiseriilor, covrigăriilor, dar şi barurilor şi cafenelelor, supermarketurilor şi magazinelor alimentare, pentru a oferi clienţilor preparate de cea mai bună calitate. Procesul de coacere al preparatelor va fi perfect, iar dacă potenţialii cumpărători ştiu ce fel de cuptor li se potrivesc, cu siguranţă vor face alegerea cea mai bună.
Rolul cuptorului de patiserie
Cuptorul de patiserie este indispensabil din orice afacere bazată pe fabricarea produselor de patiserie, dar şi de cofetărie. Acest dispoziti ajuta bucătarii sau personalul specializat să ofere clienţilor cele mai proaspete şi mai calitative produse, printr-o coacere eficientă la o temperatură potrivită. Cei care se gândesc să cumpere un cuptor de patiserie trebuie să ia în calcul şi scopul achiziţionării unui asemenea echipament.
Cuptoarele de patiserie vin într-o mare varietate de modele pe piaţă şi sunt de mai multe tipuri şi puteri, aşa că potenţialii cumpărători trebuie să ştie exact ce anume să aleagă.
Alegerea perfectă a cuptorului de patiserie
Pentru a alege cuptorul de patiserie perfect, în vederea obţinerii unor rezultate bune şi a unor preparate bine făcute, cu un gust excelent, se recomandă respectarea criteriilor de achiziţie şi găsirea celei mai bune variante pentru respectiva afacere.
Cele mai multe cuptoare de patierie au alimentare electrică şi capacitatea lor depinde de numărul de clienţi care cumpără zilnic produsele de patiserie. Cuptoarele de patiserie pot fi controlate manual, electronic, digital şi pot coace produse precum fursecuri, fornetti, prăjituri, plăcinte şi multe alte preparate delicioase.
Puterea unui cuptor de patiserie variază în funcţie de preferinţele şi de numărul clienţilor. În timp ce există şi cuptoare de patiserie cu putere mică, există şi modele cu putere mare, dar al căror consum energetic nu este spectaculos şi nu produce prejudicii companiei.
Cei care doresc să îşi cumpere un cuptor de patiserie profesionist, de ultima generaţie, trebuie să fie atenţi la programele pe care le conţin şi la posibilitatea programării timpului de lucru, la circularea aerului cald în interior şi la afişajul automat pentru setarea temperaturii intrării aburului şi stabilirea vitezei de convecţie care să îi ajute să gestioneze mai bine procesul de coacere al produselor.
Tipuri de cuptoare necesare în bucătăriile profesionale
În bucătăriile profesionale, cuptoarele, indiferent de natură şi scopul lor, sunt echipamente indispensabile. Acestea ajuta utilizatorii să obţină preparate gatite uniform şi timpul de lucru este eficientizat. Desigur, din bucătăriile profesionale nu lipsesc:
- cuptoarele de pizza în locaţiile în care se prepară şi pizza;
- cuptoarele de patiserie;
- cuptoarele de gastronomie pentru prepararea felurilor principale şi fripturilor;
- cuptoarele cu microunde;
- cuptoarele pe gaz;
- cuptoarele electrice.