Tabla electronica combina functii care anterior trebuiau indeplinite de mai multe dispozitive. Tablele interactive pot fi folosite ca si table de scris sau ca table clasice. Pot fi alese diferite culori de instrumente de scris la tabla, evidentieri sau desene. In loc sa foloseasca o rigla, o busola etc, modelele de table interactive ofera instrumente digitale pentru aceste aplicatii. Radiera are si omologul sau digital. Pot fi afisate fundalurile de tabla dovedite (goale, cu linii, in carouri etc.).
Table interactive – functii
Pe langa scopul lor clasic, tablele interactive au si alte functii. Nota scrisa de mana poate fi usor convertita intr-un text digital. Recunoasterea scrisului de mana include si numere si formule. Alternativ, este posibil sa utilizezi si o tastatura (conectata sau afisata). Imaginile, fotografiile, videoclipurile, linkurile pe care se poate face click si fisierele audio, pot fi integrate fara a provoca o pauza in lectie. Cu table interactive lectiile pot fi mai dinamice, iar notele pot fi ulterior sortate, copiate sau mutate. Ca rezultat, notele si imaginile de pe tabla sunt mai clare.
Functiile mentionate fac parte din dotarea de baza a tablelor interactive. Mult mai mult este posibil cu software speciale si materiale de lucru pentru subiecte individuale. Poti de exemplu afisa hartile fie ca harti fizice sau politice sau poti afisa date precum populatia, numele oraselor sau raurilor.
Functia proiector
In scoli, tabla interactiva, in combinatie cu un computer, a inlocuit deja dispozitivele de diapozitive, televizor, video si DVD pentru redarea imaginilor si a materialelor de film. In plus, tablele interactive au facut ca prezentarile sa fie mai colorate si mai variate.
Cele mai citite articole
Pentru a putea folosi o tabla interactiva, proiectorul este inca necesar, dar functiile sale raman aceleasi chiar si in combinatie cu table digitala: proiectarea aplicatiilor de calculator – mai presus de toate, PowerPoint, care este popular pentru prezentari; proiectia aplicatiilor internet; proiectia imaginilor si a materialului de film; aplicatiile proiectate pentru computer si internet pot fi completate si salvate cu adnotari sau evidentieri. Daca alegi un monitor interactiv, te poti descurca si fara proiector.
Tablele interactive inlocuiesc retroproiectoarele. Lumina de zi sau retroproiectorul combina mai multe avantaje: proiectia materialului pregatit pe diapozitive; proiectia rezultatelor si lucrarile realizate in cadrul lectiei pe diapozitive.
Datorita instrumentelor de scris si de sters, foliile pregatite pot fi completate cu noi componente. De exemplu, completezi golurile in textul de pe tabla sau etichetezi imaginile. In plus, este posibila rezolvarea sarcinilor de atribuire de imagini, numere, date, texte si cuvinte pe tabla interactiva.
Elevii pot pur si simplu impinge piesele puzzle in locul potrivit cu degetele. Functiile mentionate pot fi implementate cu usurinta pe table interactive. Daca iti scanezi diapozitivele, poti continua sa le utilizezi fara probleme.