Vacanța cu autorulota este mai mult decât ceea ce vezi în poze. Este un exercițiu de flexibilitate și răbdare. Cu toate acestea, a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani, datorită mobilității și flexibilității pe care le oferă.
Însă, renunțarea la confortul patului dublu, la apa caldă oricând ai nevoie sau la internetul nelimitat, pentru a petrece vacanța într-un spațiu de dimensiuni reduse fără utilități la discreție, nu vine fără provocări. De aceea, este esențial să te pregătești temeinic pentru o vacanță cu rulota.
Înainte de a porni în aventură, consultă aceste sfaturi pentru a organiza cea mai plăcută călătorie pentru tine și partenerii de drum.
Împachetarea inteligentă
Unul dintre cele mai importante subiecte atunci când plănuiești o excursie cu rulota vizează etapa pregătirii bagajelor. Pentru o experiență grozavă este important să împachetezi inteligent. Nu dispui de prea mult spațiu și deci, nu îți permiți luxul de a lua cu tine toate lucrurile pe care ți le-ai dori.
Bagajele rigide sunt, de asemenea, de evitat atunci când închiriezi o rulotă, pentru că sunt greu de depozitat și nu sunt la fel de flexibile precum gențile de voiaj sau un rucsac.
În primul rând, împachetarea inteligentă înseamnă să iei în considerare în mod serios activitățile pe care le-ai planificat. Dacă ți-ai propus să faci multe drumeții, gândește-te să iei hainele și lucrurile necesare într-un rucsac de călătorie. Îl poți folosi pentru a transporta hainele, iar ulterior poți despacheta și poți lua rucsacul pentru a pleca în drumeție.
Tot ceea ce împachetezi ar trebui să aibă mai multe utilizări. De exemplu, împachetează pantaloni lungi pe care i-ai putea purta în drumeții prin zonele cu vegetație densă sau pe care să-i poți purta și în serile răcoroase. La fel, o jachetă lungă sau un hanorac ar putea să îți țină cald în jurul focului de tabără și să acționeze ca protecție termică suplimentară pe timpul nopții.
Este bine să fii prevăzător, așa că, alături de trusa de toaletă, încărcătoare, prosoape, medicamente și spray împotriva țânțarilor, verifică și trusa de scule pentru mașină și, de asemenea, dacă mijlocul de transport are asigurare auto valabilă. Odată atinse aceste puncte, vei elimina posibilitatea apariției unor surprize neplăcute la capitolul organizare și pregătiri.
Planificarea itinerariul din timp
Acest lucru face o diferență uriașă. Asigură-te că te-ai documentat cu privire la zona în care intenționezi să călătorești cu rulota. De asemenea, planifică din timp durata aproximativă a călătoriei. Acest lucru ajută la împachetare, precum și la planificarea traseului.
Itinerariul este foarte important atunci când mergi în excursie cu rulota. Având în vedere că o astfel de vacanță presupune multă autonomie, ar fi păcat să ratezi obiective interesante. Iar să-ți petreci timpul prețios al vacanței planificând traseul atunci când ești pe drum, nu este de dorit.
Îți sugerăm să planifici atent, astfel încât să știi cât timp îți va lua să ajungi la fiecare obiectiv de pe listă. Merită să petreci câteva ore înainte de călătorie uitându-te la hărți și condiții de drum. De asemenea, nu se știe niciodată când sau unde nu vei avea semnal la telefonul mobil, iar ultimul lucru pe care dorești să îl faci este să conduci ore întregi în direcția greșită.
În plus, din ce în ce mai multe obiective turistice necesită rezervări sau un permis de acces. Cercetând și planificând din timp itinerariul, te vei asigura că poți vizita toate destinațiile și traseele de drumeție de pe listă.
Setarea așteptărilor
Călătoria cu rulota poate fi una dintre cele mai interesante experiențe pe care le vei avea dacă ai mindset-ul potrivit și știi la ce să te aștepți.
Faptul că ai cazarea asigurată oriunde dorești și nici nu ești nevoit să cari toate bagajele către și de la cazare, face ca excursiile cu autorulota să fie o opțiune practică de vacanță. În plus, cu o bună organizare, o astfel de vacanță poate fi mai accesibilă decât îți imaginezi.
Însă, călătoriile cu rulota nu sunt pentru toată lumea. Trebuie să fii de acord cu ideea de a fi cazat într-un spațiu restrâns și de a petrece zile întregi, poate chiar săptămâni călătorind. Acest lucru include, de obicei, să mănânci în mașină și să faci doar câteva opriri în campinguri.
Așadar, în funcție de numărul de persoane alături de care călătorești, asigură-te că închiriezi o rulotă de dimensiuni potrivite. În caz contrar, spațiul ar putea deveni un pic inconfortabil din când în când.
O rulotă nu este o mașină sport, ceea ce înseamnă că plimbările nu vor fi rapide, de la un obiectiv la altul. Însă, călătoria în sine este cea care contează. Uneori, s-ar putea să nici nu ai o destinație clară în minte, însă ești acolo pentru a te bucura de călătorie.
Așadar, vacanța cu autorulota îți oferă posibilitatea de a explora și de a-ți organiza călătoria așa cum dorești. Poți avea aproape tot confortul de acasă, dar cu un plus de energie și peisaje încântătoare.
Sursa foto: Freepik.com